Selecteer een pagina

Pelvic Heart Immersion: je nieuwe liefdesscript maken

Pelvic Heart Immersion: je nieuwe liefdesscript maken
Kaart niet beschikbaar

 

 

 

PELVIC HEART IMMERSION : INTEGRATIE VAN SEKS, HART EN SPIRIT

English version on Tanya’s website

Een 6-daagse retraite voor mensen tussen 20 en 40 jaar die hun zintuigen wakker willen schudden, om meer te voelen en meer plezier te ervaren in eigen lijf en contacten met anderen. 

Liefde, passie, spiritualiteit en seksualiteit als kernthema’s van ons menszijn komen uitvoerig aan bod in Pelvic Heart Immersion. 

PHI als methode:
PHI is een methode/leerweg die ons ondersteunt om bekken en hart met elkaar te verbinden. Het biedt krachtige tools om jezelf als totaal mens meer in harmonie te brengen door middel van ademwerk, lichaamsoefeningen, tantrisch energiewerk, psychodrama en systemisch werk. Hierdoor kunnen trauma’s of diepe imprints getransformeerd worden en belemmerende familiepatronen opgeschoond. 

Liefde en passie
Voor een kind is het belangrijk om te zien en ervaren dat zijn/haar ouders liefde en passie voelen voor elkaar. Het kind ontleent hier op een diep niveau de eigenwaarde en zelfliefde aan, een gevoel van thuiskomen, van veiligheid. Als er spanningen zijn tussen ouders of als het energetisch en seksueel niet stroomt tussen de ouders, geeft dat ook spanning bij het kind. Het voelt dan geen permissie om zelf de eigen liefde waard te zijn. 

Rolmodel
Als er disbalans is in de relatie van de ouders, dan kan de balans tussen liefde toelaten en ontvangen verstoord raken. Iemand die niet heeft leren ontvangen kan problemen krijgen om dit wel te doen in latere volwassen (seksuele) relaties. Dit kan leiden tot gedrag waarin er vooral wordt gegeven, zonder het plezier van het ontvangen van liefde en seksualiteit in contact met de ander. Het ontbreken van een rolmodel bij een van de ouders kan je dan parten spelen. Dit is ook het geval wanneer er taboes of vooroordelen zijn over intimiteit en seksualiteit. Het kind voelt zich dan niet vrij om te exploreren en ontdekkingen te doen op dit gebied. Hierdoor kunnen er blokkades ontstaan, zowel in het bekkengebied als in het hart om voluit te kunnen liefhebben. 

Verbinding
In deze retraite doen we diep proceswerk om liefde en seksualiteit weer bij elkaar te brengen. Wanneer je energetisch niet aanwezig bent in je bekkengebied, dan ervaar je liefde vooral vanuit je hart. Dit kan ertoe leiden dat je jezelf gemakkelijk geeft, maar je minder bewust bent van je grenzen. Hierdoor verlies je jezelf in relaties met anderen. 

Intimiteit
Wanneer je energie vooral stroomt vanuit je bekken, maar je hart zichzelf aan het beschermen is vanwege de herinneringen aan oude pijn, kun je je seksualiteit wel uiten, maar is de intieme verdieping vanuit je hart minder aanwezig. Je kunt dan meer vlakheid ervaren op emotioneel gebied en je mist intimiteit in je relaties.

Helen van de mannelijke en vrouwelijke aspecten in jezelf
Je zal begeleid worden in het harmonieus verbinden van je innerlijke mannelijke en vrouwelijke delen en in het ontdekken hoe je je liefdesstroom voor jezelf en voor de anderen kan verdiepen en vergroten, via de verbinding van je bekken met je hart.  Deze innerlijke integratie geeft een constante sensuele dimensie aan je liefde. Hierdoor kun je in liefdevolle verbinding met anderen zijn, zonder jezelf daarin te verliezen.

Helen van je bloedlijn
Door jezelf te openen voor spirituele energie die vanuit het verleden, vanuit je ouders en je voorouders stroomt, zal je ervaren hoe je seks, hart en spirit tot een eenheid komen, door de ondersteuning van de ervaringen, verlangens en zegeningen van je familie. Het zal je de mogelijkheid geven om je seksualiteit te ervaren als een kostbaar geschenk van een vitale, grotere stroom van levenskracht of levenslust die het verleden, het heden en de toekomst van je bloedlijn verenigt.

Wat kun je verwachten?
– Intensieve zesdaagse in veilige setting, die we met elkaar creëren door hier duidelijke afspraken over te maken
– Diepgaande individuele – en groepsprocessen met potentie tot transformatie
– veel diversiteit in aangeboden werkvormen en oefeningen met het accent op lichaamswerk (voelen, ervaren en integreren).
-Pelvic Release sessies om spanningen en blokkades in het bekkengebied te releasen en te integreren door middel van ademwerk en lichaamswerk
– Bij sommige processen werken wij met gedeeltelijke naaktheid. Je bepaalt altijd zelf hoeveel of hoe weinig kleding je draagt.
 Momenten van sharing (delen van ervaringen in de groep)
– Ruimte om jezelf te kunnen zijn, met respect voor ieders achtergrond en intentie
– Voldoende tijd om te integreren en ruimte voor speelsere werkvormen (dans, massage, play) in de avond
– De Immersion wordt gegeven in het Engels, met vertaling in het Nederlands naar behoefte.
– besloten groep van maximaal 16 deelnemers, gesteund door ervaren begeleiders en assistentie in persoonlijke processen.

Voor wie is het bedoeld?

  • voor mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen groei en ontwikkeling op het vlak van liefde, intimiteit en seksualiteit 
  • Deze editie is gericht op jongere mensen, omdat zij anders leren en adapteren
  • Je verlangt naar meer verbinding met anderen of je vindt het lastig om intimiteit te voelen en toe te laten
  • Je kan jezelf soms verliezen in relaties, en je wilt dichterbij jezelf blijven
  • Er zijn negatieve imprints waardoor je je geremd voelt in intieme contacten/relaties
  • Deelnemers van verschillende seksuele oriëntaties en expressies zijn welkom 

Wat zeggen anderen over de Pelvic Heart Immersion?
-Wauw wat een reis! Het heeft mij zo veel gebracht. Ik tril nog na van alles wat er in mij gebeurd is. Het bevroren stuk wat ontdooid is en de energie die vrijkwam. Ik voel het nog… De kracht in mij is overweldigend. Ik mag helemaal mijzelf zijn, en ik mag hiervan genieten, zoals ik het nog nooit heb kunnen ervaren. Dhr. H.P., 52 jr.
-Ik voel een grote verschuiving in mijzelf na de workshop. Ik voel mijn centrum, mijn kern als mijn eigen waarheid. Ik ervaar meer plezier in mijn lijf, en voel meer veiligheid en vrijheid om mijzelf uit te drukken in mijn relatie. Ik trek me minder aan wat anderen van mij vinden en kan beter zakken in de ontspanning. Mw. M.S., 41 jr.

Facilitator and teacher: Tanya Rozenthal
Tanya:
Tanya is een embodiment alchemiste, somatisch seksuologe, intimiteitscoach, shamanic ritualist, trauma-geïnformeerd lichaamsgericht therapeut, Kundalini yogic healer, kruidenvrouw en muzikant.
Haar achtergrond is ontwikkelingspsychologie, musicologie, letterkunde en hulpverlening.
Als therapeute heeft zij 15 jaar werkervaring in reguliere vrouwenhulpverlening.                                                                 Sexological Bodywork, traumawerk, yogic healing, seksuele sjamanisme, vrouwenwerk en Pelvic Heart Integration (zoals onderwezen door Deborah Taj Anapol) zijn haar werkgebieden.
In haar werk brengt Tanya kunst en wetenschap, diepte en wijsheid, humor en oeroude rituelen van het transpersoonlijke bij elkaar tot unieke expressie.
Tanya faciliteert embodiment retraites, tribal werk en sacred sexuality workshops in Nederland en in het buitenland en begeleidt cliënten in haar praktijk in Amsterdam. 

Co-facilitator: Anina Storteboom
Anina is een gedreven en ervaren trainer en therapeut/coach en een “deep diver” die wijsheid en kennis combineert met speelsheid en lichtvoetige energie. Tantra heeft haar bevrijd van een boel overtollige bagage en haar hart geopend voor liefde. Ze is de ontwikkelaar van de Temple of Delight tantra workshops, waar vele mannen jarenlang een warm, liefdevol en toegewijd onthaal kregen.

In haar praktijk Hartenlust geeft ze lichaamsgerichte sessies en massages en verschillende massage-arrangementen en workshops voor stellen en vrouwen. Ze heeft de PHI practitioner opleiding bij Tanya afgerond en past dit nu toe in haar eigen praktijk. Het nog meer en dieper in je eigen bekken zakken en contact maken met wat er is, heeft haar veel gebracht. Het is de plek van creatie, van vrijheid en van overgave aan het leven, zoals het zich aandient.

Co-facilitator: Fabian Werner

 

All inclusive:
Het all-inclusive programma van deze volledig verzorgde, intensieve en diep transformerende zesdaagse:

-Support vóór en na de Immersion. Persoonlijk kennismakingsgesprek-intake via skype, ter voorbereiding voor de Immersion en individuele sessie voor de integratie erna.
  ochtend programma vóór het ontbijt
– dag programma
– overnachtingen op basis van 2- of 4-persoonskamer, naar keuze (mits beschikbaar)
– biologisch vegetarische catering (ontbijt, lunch en diner)
– buitenactiviteiten
– Het verblijf in de natuuromgeving met sauna en wandelmogelijkheden
– vrije tijd: tijdens de Immersion heb je de ruimte om te integreren of uit te rusten.
– Er zijn minimaal twee avondprogramma’s:  met muziek, massage en Sacred Fire ritueel buiten.

Tarieven:
950,- euro all-in, 2 persoons kamer
890,- euro all-in, 4 persoons kamer
Wil je heel graag deelnemen aan deze Immersion, maar heb je niet genoeg financiële ruimte? Stuur een motivatiebrief aan Tanya en raadpleeg haar over de mogelijkheden om op een andere manier een deel van de bijdrage te kunnen leveren. Er zijn een paar plekken met korting beschikbaar.

Meer informatie?
Ben je enthousiast geworden en voel je dat dit voor jou is, of wil je hier meer over weten?
Stuur een mail aan Tanya Rozenthal via: workwithtanyaroze@gmail.com
Let op: pas na haar bevestiging weet je zeker of je kunt rekenen op een plaats.
NB. Er is plek voor 16 deelnemers.