Selecteer een pagina

Shibari en tantra: playful connection (1 dag – 4 jun)

Shibari en tantra: playful connection (1 dag - 4 jun)

Wanneer

zondag 4 juni 2023    
14:00 - 21:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Ulicoten
Meerleseweg 8 , Ulicoten, Noord-Brabant/Nederland, 5113 BL

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

Deze (ééndaagse) is bedoeld voor mensen die interesse hebben in Shibari en dit een plekje willen geven in hun relatie. Ook is het een mooie verbindende kennismaking voor diegenen die zich willen oriënteren en een gevoel willen krijgen bij wat het kan betekenen om meer verbondenheid te voelen. Wat meteen heel fijn is; je gaat deze dag al spelen met het touw als verlengstuk van jezelf en voelt de verdieping in contact met je (gelegenheids)partner.

NB: we geven ook tweedaagse Shibari workshops waarbij de ene dag in het teken van de vrouw staat en de andere in het teken van de man.
De volgende tweedaagse workshop start op zaterdag 7 oktober (dag 2 is dan zondag 22 oktober)

Een Shibari workshop voor geliefden en gelegenheidsstellen
Locatie: Meerleseweg 8 te Ulicoten
Begeleiding: Anita en Steven
Bijdrage: 250 euro per koppel.
Tijd: van 14:00 – 21:00 uur

Fotocredits: Defrosted

 

Shibari is een verbindende, meditatieve en erotische kunstvorm die gebruik maakt van touwen, die geknoopt worden om verschillende lichaamsdelen. Het komt oorspronkelijk uit Japan en is ontleend aan de krijgskunst Hojōjutsu, waarbij gevangenen werden vastgebonden en zo in bedwang gehouden. Een bijkomend effect van het gebonden worden, was dat de gevangenen in een soort van trance raakten, waardoor ze rustig werden.

In de Shibari kunst ligt het accent op het maken van touwpatronen of bindingen met als doel een esthetisch aantrekkelijke vorm te creëren. In onze workshop richten we ons naast de techniek van het knopen vooral op de verbinding die je maakt door het knopen of geknoopt worden. Shibari gaat over vertrouwen, aandacht en overgave. Het gaat dus vooral om de ervaring en het samen ontdekken en spelen, waarbij het touw een hulpmiddel is.

Hierdoor ontstaat een vorm om te experimenteren met overgave en overname, te onderzoeken wat je grenzen zijn en te ontdekken wat het met jouw lichaam, mind en spirit doet. Het helpt op speelse en prikkelende wijze om meer in je lijf te zijn en nieuwe manieren te ervaren van aanraking. Dit is een mooie brug naar tantra, waarbij je ook uitgedaagd wordt te voelen, te ervaren, open en aanwezig te zijn in het hier-en-nu.

Voor wie?
We richten ons op liefdesstellen (alle genders en samenstellingen) die hun relatie willen verdiepen en op een speelse, sensuele manier willen ontdekken wat mogelijk is. Je hoeft geen ervaring te hebben met tantra of Shibari; wel is het nodig dat je volledig aanwezig bent in je lijf en dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor jouw grenzen en wensen. Een beetje nieuwsgierigheid, lef en speelsheid is fijn!

Programma:
Inloop en kennismaking 
Introductie rondje
Shibari in het kort en delen ervaringen
Kennismaking touw
Oefenen van enkele knooptechnieken
Demo Shibari
Spelen met het touw (met je partner)
Vragen
Afsluiting

Wat levert het op?
Het “spelen met touwen” laat onze oorspronkelijke, speelse natuur naar boven komen en onze nieuwsgierigheid naar andere en nieuwe manieren van aanraking en verbinding met onze partner. Door het vertrouwen dat je opbouwt, kan er een sterkere band ontstaan. Door het vrijkomen van emoties en gevoelens en gelukshormonen kan het ook een helende, bevrijdende werking hebben. Shibari is een fijne manier om in contact te komen met overgave, loslaten en vertrouwen voelen. Je kunt niet anders. Langzaamaan zinken tot je bij diepere lagen komt, waardoor je rust en totale ontspanning ervaart. Shibari beoefenen kan erotiserend werken en je seksleven een nieuwe dimensie geven, waardoor je relatie zich ook in dat opzicht kan verdiepen.

Wie zijn wij?
Het beoefenen van tantra heeft Anita meer vervulling en zelfliefde gegeven. Ze heeft 2 jaren geassisteerd bij Body2chill in Nijmegen en daar mede bijgedragen aan de ontwikkeling van Shibari workshops. Het effect van de aanraking van touw heeft een magisch effect op haar en is de weg naar pure passie en emotionele ontlading. Altijd anders en verrassend! Met haar sprankelende energie en aanwezigheid weet Anita te enthousiasmeren en aan te moedigen. 

Steven is een toegewijde tantramasseur met zachte handen en rustige aanwezigheid. Hij weet te vertragen waar nodig om je te helpen dieper in je lijf te zakken. In de Shibari kunst kan hij zijn passie en liefde voor knopen kwijt, altijd ten dienste van degene die ontvangt en zich open stelt hiervoor. De combinatie van tantra met Shibari geeft een extra impuls aan zijn sessies, waarbij overgave vaak een groot verlangen is. Sinds 2020 werkt hij samen met Anina in hun bedrijf Hartenlust.

 

 

 

 

 

 

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.