Selecteer een pagina

Shibari en tantra: playful connection mrt/apr 2023

Wanneer

zaterdag 4 maart 2023    
15:00 - 22:00

Reserveringen

€200,00 - €275,00
Reserveer nu

Waar

Ulicoten
Meerleseweg 8 , Ulicoten, Noord-Brabant/Nederland, 5113 BL

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

Een tweedaagse workshop voor geliefden en gelegenheidsstellen
Locatie: Ulicoten, Noord-Brabant
Data: 4 maart en 1 april 2023, 15.00 tot 22.00 uur
Begeleiding: Steven en Anita
Programma inclusief koffie/thee/snacks en maaltijdsoep; overige drankjes voor eigen rekening

Let op: de workshop is verdeeld over 2 dagen, 4 maart en 1 april. Via deze pagina reserveer je een plekje. Het is ook mogelijk om een losse dag te volgen. In het menu zie je deze opties staan. Op dag 1 is de man (of degene die zich als zodanig identificeert) in de lead, op dag 2 draaien we de rollen om. 

Op 15 januari 2023 hebben we een inleidende workshop gegeven voor geïnteresseerden, die goed is bezocht. Heb je interesse, maar twijfel je nog of het iets voor je/jullie is? Maak dan een afspraak voor een individuele sessie, waarin we jullie een inkijkje geven in wat je kunt verwachten. Mocht je aansluitend beslissen om deel te nemen? Dan krijg je de Early Bird korting van 50 euro bij deelname aan de tweedaagse workshop. 

Fotocredits: Defrosted

 

Shibari is een verbindende, meditatieve en erotische kunstvorm die gebruik maakt van touwen, die geknoopt worden om verschillende lichaamsdelen. Het komt oorspronkelijk uit Japan en is ontleend aan de krijgskunst Hojōjutsu, waarbij gevangenen werden vastgebonden en zo in bedwang gehouden. Een bijkomend effect van het gebonden worden, was dat de gevangenen in een soort van trance raakten, waardoor ze rustig werden.

In de Shibari kunst ligt het accent op het maken van touwpatronen of bindingen met als doel een esthetisch aantrekkelijke vorm te creëren. In onze workshop richten we ons naast de techniek van het knopen vooral op de verbinding die je maakt door het knopen of geknoopt worden. Shibari gaat over vertrouwen, aandacht en overgave. Het gaat dus vooral om de ervaring en het samen ontdekken en spelen, waarbij het touw een hulpmiddel is.

Hierdoor ontstaat een vorm om te experimenteren met overgave en overname, te onderzoeken wat je grenzen zijn en te ontdekken wat het met jouw lichaam, mind en spirit doet. Het helpt op speelse en prikkelende wijze om meer in je lijf te zijn en nieuwe manieren te ervaren van aanraking. Dit is een mooie brug naar tantra, waarbij je ook uitgedaagd wordt te voelen, te ervaren, open en aanwezig te zijn in het hier-en-nu.

Voor wie?
We richten ons op liefdesstellen (alle genders en samenstellingen) die hun relatie willen verdiepen en op een speelse, sensuele manier willen ontdekken wat mogelijk is. Je hoeft geen ervaring te hebben met tantra of Shibari; wel is het nodig dat je volledig aanwezig bent in je lijf en dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor jouw grenzen en wensen. Een beetje nieuwsgierigheid, lef en speelsheid is fijn! Heb je vooraf twijfels of deze workshop geschikt is voor jullie, neem dan even contact met ons op. 

Wat kun je verwachten?
Een speelse en verdiepende workshop, waardoor je meer gaat voelen in je lichaam en uitgedaagd wordt om te verkennen, ontdekken en spelen. Je werkt alleen met je eigen partner. Omdat we je uitnodigen om zowel in overgave te gaan als ook te leiden, kun je aspecten in jezelf tegen komen, die weerstand oproepen of angst. Het kan enorm bevrijdend zijn dit onder ogen te zien en de ruimte te ervaren voorbij alle defensie mechanismen. Wij zijn er voor je om je hierin te ondersteunen en aan te moedigen. Verruimend en verbindend, prikkelend en helend, maar niet seksueel. Met technische handreikingen en spelregels zorgen we voor duidelijke kaders die veiligheid bieden om je over te geven aan deze nieuwe ervaring. 

De middagen staan in het teken van het leren van een aantal basis knoop technieken die je toepast op elkaar en waarin je in beide rollen ervaringen opdoet.  De avonden nodigen uit om te spelen met wat je geleerd hebt voorbij de techniek. Plezier, spelen, ontdekken en ruimte om te verkennen staan hierbij voorop. A tantric playground!

Wat levert het op?
Het “spelen met touwen” laat onze oorspronkelijke, speelse natuur naar boven komen en onze nieuwsgierigheid naar andere en nieuwe manieren van aanraking en verbinding met onze partner. Door het vertrouwen dat je opbouwt, kan er een sterkere band ontstaan. Door het vrijkomen van emoties en gevoelens en gelukshormonen kan het ook een helende, bevrijdende werking hebben. Shibari is een fijne manier om in contact te komen met overgave, loslaten en vertrouwen voelen. Je kunt niet anders. Langzaamaan zinken tot je bij diepere lagen komt, waardoor je rust en totale ontspanning ervaart. Shibari beoefenen kan erotiserend werken en je seksleven een nieuwe dimensie geven, waardoor je relatie zich ook in dat opzicht kan verdiepen.

Wie zijn wij?
Het beoefenen van tantra heeft Anita meer vervulling en zelfliefde gegeven. Ze heeft 2 jaren geassisteerd bij Body2chill in Nijmegen en daar mede bijgedragen aan de ontwikkeling van Shibari workshops. Het effect van de aanraking van touw heeft een magisch effect op haar en is de weg naar pure passie en emotionele ontlading. Altijd anders en verrassend! Met haar sprankelende energie en aanwezigheid weet Anita te enthousiasmeren en aan te moedigen. 

Steven is een toegewijde tantramasseur met zachte handen en rustige aanwezigheid. Hij weet te vertragen waar nodig om je te helpen dieper in je lijf te zakken. In de Shibari kunst kan hij zijn passie en liefde voor knopen kwijt, altijd ten dienste van degene die ontvangt en zich open stelt hiervoor. De combinatie van tantra met Shibari geeft een extra impuls aan zijn sessies, waarbij overgave vaak een groot verlangen is. Sinds 2020 werkt hij samen met Anina in hun bedrijf Hartenlust. 

Anina is een gedreven en ervaren trainer en therapeut/coach en een “deep diver” die wijsheid en kennis combineert met speelsheid en lichtvoetige energie. Tantra heeft haar bevrijd van een boel overtollige bagage en haar hart geopend voor liefde. Ze is de ontwikkelaar van de Temple of Delight tantra workshops, waar vele mannen jarenlang een warm, liefdevol en toegewijd onthaal kregen. Shibari nodigt haar uit tot “zijn” in plaats van doen, tot aanwezigheid in plaats van controle. 

 

 

 

 

 

 

Reserveringen

Tickets

Soort ticket Prijs Plaatsen
Ticket voor deelname 1 dag
Deelname voor een koppel op 1 april
€275,00
Introductie privé workshop voor koppels
Kennismaking met Shibari ter voorbereiding op de 2 daagse workshop. Hiervoor plannen we een datum.
€200,00

Registratiegegevens

Payment and Confirmation